Oosterse Hutspot
Het is er weer tijd voor! Maar deze keer niet op z’n Hollands, maar met een Oosters tintje. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Lekker met Oosterse Speklapjes. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Bereiding
Lekker met oosterse speklapjes.
- 1,5 kilo aardappels
- 1 kruidenbouillon tablet
- 750 gram panklare hutspot
- 1 zakje nasi goreng mix
- 100 gram tauge
- 25 gram boter
- sambal oelek
- peper en zout
Bereiding
- Schil de aardappels en snij deze in stukken;
- Los de kruidenbouillon op in 4 dl water;
- Wel de nasi-kruiden en was de taugé;
- Kook de hutspot-groenten in het water met de bouillon en voeg na 10 minuten de aardappelen toe. Breng alles aan de kook op een hoog vuur. Laat alles op een laag vuur circa 20 minuten staan;
- Giet de hutspot af, maar bewaar de bouillon;
- Stamp de groenten met de boter en een scheutje bouillon fijn;
- Schep de nasi-mix en de taugé door de hutspot en breng de stampot op smaak met sambal, peper en zout.
Lekker met oosterse speklapjes.